Everything is energy.

Jij bent energie, bestaande uit trillingen met een bepaalde frequentie. De energie van jouw fysieke lichaam en metabolisme, moet worden aangevuld door een subtiele, dynamische energie in de vorm van voeding. Alles waar jij jezelf mee voedt heeft dus invloed op jouw frequentie. Hoe meer hoog trillende energie jij in je systeem brengt, hoe sterker je jouw frequentie verhoogt. Hoe gezonder, positiever en vitaler je je gaat voelen, hoe hogere frequenties en bewustzijnslagen voor jou geopend worden. Je fysieke gezondheid is het letterlijke platform voor je bewustzijn. Dat vraagt om een holistische aanpak van voeding op alle niveaus.

Energetic level:

Food is life force.

Met welke energie voed jij jezelf? De levenskracht van een voedingsmiddel bepaalt de trilling. Hoe verser en onbewerkter, hoe hoger de trilling. Dat is voeding gevuld met de vitale energie van de zon. Voeding die je lichaam op een natuurlijke manier begrijpt; dit uplift jouw frequentie. Voeding die haar levenskracht is verloren vormt een belasting voor je fysieke systeem; dit verlaagt jouw frequentie.

Je kan voldoende calorieën eten met goede voedingswaarden, maar als dit voeding is van een lage energetische trilling, brengt het je geen optimale levenskracht en gezondheid. Je lichaam verwerpt voeding  en energie met een lage frequentie. Hierdoor is het veel moeilijker om zelf een hoge frequentie te bereiken of vast te houden.

Mental level:

Food is a story.

 

 

Emotional level: Food is joy.

Alles wat je eet heeft een verhaal. Die mentale verhalen zijn verbonden aan bepaalde emoties. Je bewust worden van de verhalen die jij aan voeding koppelt, is je bewust worden van de frequenties die je in je lichaam brengt. Als je in contact bent met je behoeften en natuurlijke intuïtie die jou wijst op wat je nodig hebt, eet je vanuit liefde voor jezelf en joy. Zo breng je hoge frequenties je systeem in. Eten vanuit rigide regeltjes die niet overeenkomen met jouw ware zelf, is laag trillende energie van angst.

Ook als het gaat om het eten van pleasure food, gaat het allemaal om het verhaal wat je eraan koppelt. Eet jij dat stuk taart uit craving met schuldgevoel en schaamte of om emoties te dempen, dan neem je die energie tot je. Eet je het omdat je er volop van wilt genieten en jezelf dit plezier gunt, dan is het joy met positieve energie – ookal is de taart zelf misschien niet de hoogste frequentie. Eten vanuit liefde en joy is altijd de key naar echte soulful nourishment.

Physical level:

Food is balance.

Naast de frequentie, verhalen en emoties heeft elk voedingsmiddel heeft ook nog een bepaalde kwaliteiten en werking op jouw fysieke systeem. Zo heb je voldoende eiwitten nodig voor gronding, terwijl koolhydraten belangrijk zijn voor energie en kracht. Balans op je bord is daarom key om je gezond en vitaal te voelen.

Daarnaast is een sterke vertering onmisbaar in dit proces. Al eet je de voeding met de allerhoogste frequentie, in de perfect gebalanceerde maaltijd, als je lichaam het niet kan verteren, dan kan het er niets uithalen en gaan alle mooie voedingstoffen verloren. Je spijsvertering is daarom mega belangrijk voor goede gezondheid en kan je met verbazingwekkend simpele stappen versterken.

Let’s level up your frequency.